Vánoční šitá přáníčka

Vraťte se do starých dob. Rozešlete klasická přáníčka poštou. Nejen, že to vaše rodina nebude čekat, ale určitě ocení vaši originální a jedinečnou ruční práci. Každé vánoční přáníčko bude trošku jiné a o to hezčí.

Materiál

Postup

  1. Bílý karton A3 si rozměříme a roztříháme na kartičky 14.8 x 10 cm.
  2. Na kartičce si asi 2 cm od vrchu uděláme uprostřed značku (5 cm od kraje). To bude vrchol stromečku. Dole si poznačíme 1.5 cm z každé strany. Vrchol stromku si pravítkem spojíme s oběma body na krajích a vyznačíme si značky po 1 cm od vrchu z každé strany. (Viz obrázek)
  3. V každé značce si jehlou uděláme dírku.
  4. Navlečeme si dostatečně dlouhou barevnou nit a na konci zauzlujeme.
  5. Přáníčko začneme prošívat. Spodní stranu nechte tu se značkami tužkou. Můžete prošívat jen obyčejným stehem sem a tam a nebo přidat i šikmý steh. Stromeček je pak zajímavější. Jen je to o něco náročnější a potřebujete delší nit.
  6. Při prošívání můžete sem tam navléct korálek a nebo stromek dozdobit až na závěr nalepovacími kamínky.
  7. Nit zakončíme tak, že ji přivážeme k jednomu spodnímu stehu. Uzlík by vám prošel dírkou.
  8. Ze zeleného kartonu si nastříháme kartičky dvakrát tak velké jako ty bílé. Přehneme je na půl a naši prošitou kartičku na ně nalepíme.

Přáníčka nechte zatížená zaschnout. Nyní vám zbývá jen dovnitř vepsat přání k Vánocům. Krásně na zeleném kartonu vypadá například bílá permanentní fixa. Těmito přáníčky uděláte určitě spoustu radosti.