Malujeme na textil

Malujeme na textil

Také se vám někdy stalo, že jste si zničili své oblíbené tričko? Flíček na nevhodném místě nejde vyprat a vám je líto tričko vyhodit? Vyzkoušejte s námi flek zamalovat!

Materiál:

Postup:

  1. Nejdříve si musíte najít vhodný motiv. Důležité je, kde se nachází flek, který chcete zamaskovat. Potom už vybírejte z motivů, které máte rádi. My jsme si zvolili květiny. Chtěli jsme mít motiv hlavně na boku, ale tak aby zasahoval částí i na flíček v prostřední oblasti.
  2. Do trička vložte starý karton, aby se vám barvy neotiskly i na zadní část. Vypněte tričko na karton pomocí kolíčků na prádlo. Nyní pomocí obyčejné tužky motiv načrtněte na tričko. Pokud si netroufáte načrtnout jen tak od ruky, stačí obrázek vytisknout, vložit pod textil a obtáhnout hlavní linie.
  3. Pomocí tenkého štětečku jsme vymalovali modré květy. Na tenké stonky jsme museli barvu trošku víc naředit.
  4. Jakmile nám barvy zaschnou doděláme pomocí Posca fixů jemnější detaily. Jemnější odstíny na okvětních lístcích apod.
  5. Jako poslední můžete, ale nemusíte, použít Tekuté perly. Nám se zdálo, že tričku stále ještě něco chybí. Takzvaná “třešnička na dortu”. Použili jsme proto tekuté perly. Jsou třpytivé a dělají 3D efekt. 
  6. Aby vám barvy na tričku vydržely, musíte je zafixovat zažehlením z rubové strany. Žehlení provádějte až bude celý výsledek dobře zaschlý.

 

Gratulujeme! Zachránili jste své oblíbené tričko a navíc máte designový kousek, který nemá nikdo jiný na světě.