Malujeme dětská trička

IMG_20180707_195448_wm

Také mají Vaše děti svou oblíbenou postavičku? Pořád po vás chtějí věci jen se svým oblíbeným hrdinou? Splňte jim jejich sen! Ukážeme vám jak namalovat tričko s jejich vysněným obrázkem.

Materiál

Budeme potřebovat:

 vse-k-navodu

Postup

Nejdříve je třeba zjistit co si Vaše děti přejí. Fantazii se meze nekladou! Obrázek vyhledejte na Internetu a vytiskněte.

Pevný karton vložte do trička spolu s vytištěným obrázkem. Vše důkladně vypněte pomocí kolíčků na prádlo. Obrázek je přes tričko lehce vidět. Obkreslete základní kontury obyčejnou tužkou.

Předlohu si z trička vytáhneme a obrázek namalovaný tužkou přemalujeme černou konturou.

Konturu nechte důkladně zaschnout, alespoň půl dne. Pak se teprve můžete pustit do vybarvování. Začněte velkými plochami a světlejšími barvami. Na detailní práci si vezměte hodně tenký štěteček. V případě potřeby si ho i zastřihněte!

Barvy jsme neředili vodou aby se nerozpíjely. Spotřeba barev nebyla nikterak velká, po namalování tří triček nám od nejvíce využívaných barev chyběla jen třetina objemu.

Velice krásně vypadá pokud na zaschlou červenou kapotu namalujete bílou a žlutou barvou jemné odlesky světla.

Dalším přáním v naší rodině byl bagr. Postup je stejný jako u sporťáku.

Nejmladší dítko toužilo po myšce Minnie. Na obličeji vidíte, že i textilní barvy se dají bez problémů míchat na požadovaný odstín. Stačí vám tedy základní barvy.

Hotová trika je potřeba z rubové strany několik minut důkladně zažehlit a potom prát opatrně v ruce.

U nás trička udělala obrovskou radost. Tímto způsobem můžete namalovat na tričko opravdu cokoliv. Přejeme příjemnou zábavu.

Galerie