Letní kamínky

Našli jste na výletě malovaný kamínek? Jsou to tzv. putovní kamínky. Z jejich rubové strany najdete poštovní směrovací číslo z místa, odkud kamínek vyrazil. Jejich autor může jejich cestování sledovat na facebooku v různých skupinách věnovaných kamínkům. U nás například skupina "Olomoucké kamínky". Období letních prázdnin a výletů je tedy pro kamínkování ideální. Zkuste si to i vy! Nabízíme vám návod na kamínky s letním motivem.

Materiál

Postup

  1. Na kamínek si nakreslíme základní obrys pláže. Pokud si netroufáte přímo fixy, můžete použít tužku a nedokonalosti gumovat. Nakreslete růžovou hvězdici. Palmu s listy. Sluníčko. Zpěněný okraj moře a tak dále.
  2. Pokud máte základní obrázek rozvržený tak začněte s vymalováváním. Posca fixy mají výborné krycí vlastnosti, a proto můžete drobné chyby jednoduše přemalovat.
  3. Pokud máte celý obrázek barevný, můžete přidat drobné detaily. My jsme červenou barvou vystínovali hvězdici. Přidali jsme na ni bílé tečky. Na palmové listy jsme světle zelenou barvou domalovali žilnatinu.
  4. Nyní si vezměte do ruky tenký popisovač Centropen Document a celý obrázek obtáhněte. Celý obrázek tím krásně prokoukne.
  5. Na závěr je potřeba kamínky zalakovat. Lakujte venku ze vzdálenosti asi 30 cm od kamínku.

Vaše dílo je hotové. Nejen, že je malování kamínků skvělou zábavou ale nyní máte v ruce krásné dárečky pro vaše příbuzné či přátele. Také můžete dopsat poštovní směrovací číslo a poslat kamínky do světa. Třeba se jim povede doputovat až na nějakou vzdálenou pláž.