Efektové barvy na vejce OVO

Již několik let patří mezi stálice našeho velikonočního sortimentu efektové barvy na vajíčka OVO. Barvy OVO efekt se vyrábí ve čtyřech variantách. Jedná se o mramor, perleť červenou, stříbrný třpyt a zlatý třpyt. V krabičce naleznete čtyři tubičky s gelovou barvou a jednu s efektem. Barvičky jsou určeny na vařená vejce. Spousta zákazníků se nás ptala na využití u vyfouklých vajíček. Uvidíte jak se nám dařilo.

Mramorovací barvy OVO

Začali jsme s mramorovacími barvami. U mramorovacích barviček najdete pět různých barev. Vyberete si dvě či tři které budete chtít zkombinovat. Na přiložené rukavice nakapete pár kapek barvy a poválíte v dlani ještě teplé uvařené vajíčko. Zkusili jsme mramorovat I vyfouklé vajíčko. Ohřáli jsme ho ponořením do vroucí vody. Efekt se nevytvořil tak krásně jako na vařeném vajíčku.

Perleť červená OVO

Jako další přišla na řadu Perleť červená. Zde jsou čtyři gelové barvy, kterými obarvíte vajíčka. Potom nanesete do dlaně pár kapek perleťi a vajíčko v ní obalíte. Výsledné vajíčko má metalicky narůžovělý odstín a vypadá velice hezky. Na vyfouklém vajíčku je perleť méně znatelná. Vyfouklé vajíčko také velice pomalu schne a rychle vychladne :(

Stříbrný třpyt OVO

Jako poslední jsme vyzkoušeli Stříbrný třpyt (Zlatý třpyt jsme nestihli zkusit, jedná se o novinku). V krabičce opět naleznete gelové barvy na obarvení a efekt na dozdobení. Stříbrný efekt je hezky vidět jak na vařeném tak na vyfouklém vajíčku. Množství stříbrného efektu lze zvýšit přidáním pár kapek.

Hodnocení

Vajíčka obarvená barvičkami OVO efekt jsou velice krásná na pohled. Barvení je velice jednoduché a proto si barvy oblíbily hlavně maminky s malými dětmi :)