Výroba gelové svíčky

IMG_20181104_085952_wm

Dnes Vám ukážeme, jak jednoduše si můžete vyrobit vlastní voňavou gelovou svíčku.

Materiál

K výrobě svíčky jsme použili Sadu na výrobu gelových svíček. Tato sada obsahuje tři barvy svíčkového gelu ve třech různých vůních a tři knoty. Je jen na vás jestli uděláte svíčku jednobarevnou nebo vrstvenou.

My vám ukážeme vrstvenou a ozdobíme ji skořicí, hřebíčkem a sušenými plátky citronu. Taková svíčka během hoření třikrát změní vůni. Nachystejte si skleněnou nádobu, do které chcete gel nalévat a můžeme začít.

vse-k-navodu

Postup

  1. Jako první si do obyčejné varné sklenice nabereme oranžový gel.
  2. Gel rozpouštíme ve vodní lázni. Je nutné počkat a rozpustit gel důkladně celý aby vám netvořil bubliny. Do nádoby nalijte tenkou vrstvu gelu.
  3. Do gelu vsadíme knot a pomocí dvou špejlí ho zafixujeme uprostřed. Poté necháme gel lehce ztuhnout.
  4. Přilijeme zbytek oranžového gelu a ještě za tepla do něj vmáčkneme ozdoby. Stačí je ponořit jen kousek, aby držely na místě. Ozdoby dávejte dál od knotu ať předejdete nehodám!
  5. Jakmile nám oranžový gel zatuhne, nalijeme na něj rozehřátý žlutý. Na něj přisypeme ještě pár hřebíčků.
  6. Poslední vrstva bude z čirého gelu. Dolijte tolik, aby byly všechny ozdoby pod gelem. Pokud se vám objeví na povrchu bubliny zavčas je rozmíchejte špejlí. Celou svíčku nechte důkladně zaschnout.
  7. Výsledná svíčka může hrdě konkurovat těm kupovaným! A navíc si výrobu hezky užijete, protože vám gel provoní celý byt.

Vyzkoušejte svíčky s kamínky, mušličkami, sušenými květinami, třpytkami nebo třeba šroubky pro chlapi. Fantazii se meze nekladou!

Galerie