Výroba adventního věnce

vyroba-adventniho-vence

V dnešním článku si vyrobíme klasický adventní věnec z chvojí, který pak dozdobíme svíčkami a ozdobami.

Materiál

Na výrobu adventního věnečku budeme potřebovat:

Postup

  1. Při výrobě adventního věnečku začínáme obalením polystyrenového základu chvojím. Nejlépe se nám bude tvořit z nepichlavého chvojí, například thuje. Z chvojí si nejprve nastříháme drobné větvičky. Do polystyrénového základu zapíchneme vázací drát a jednou obtočíme dokola. Při každém dalším obtočení naskládáme kolem věnečku větvičky, přidržujeme je rukou a obtáčíme drátem. Tímto postupem se posouváme po celém obvodu.
  2. Zakončení je trošku složitější. Nové větvičky musíme podsouvat pod ty první, stejně tak drátek. Na konci omotáme drát dvakrát dokola a jeho konec zapíchneme do polystyrenu. Máme obalený základ!
  3. Nyní se pustíme do zdobení. Vezmeme si bodce na svíčky a zapíchneme do věnce. Dle našeho vkusu je můžeme umístit do čtverce jako na obrázku nebo vedle sebe na jednu stranu věnce. Na bodce následně umístíme svíčky.
  4. Ozdoby na věnec lepíme pomocí tavné pistole. Je lepší si ozdoby na věnec nejdříve naskládat nanečisto a až jsme s umístěním spokojení, vše přilepit. Použít můžete přírodniny, mašličky, baňky, dřevěné výřezy, peříčka a mnoho dalšího.

Ručně vyrobený věnec s vůní jehličí Vám vykouzlí pravou vánoční atmosféru.

Galerie