Samolepící šablony

Samolepící šablony

Už jste zkoušeli tvoření se šablonami? A co takhle šablona podle vašeho přání? Název vaší školy, kroužku, táborového oddílu, životní moudro... Co si jen vymyslíte :)

Šablonami můžete zdobit textil, dřevo, keramiku, zdi a další materiály. Jen musíte použít adekvátní barvy (textilní, akrylové, tempery a podobně). Je to skvělá zábava a vzniklý výrobek krásná upomínka.

My se vydali s šablonami na přání do Tršic. Zdejší školáci se pustili do tvorby originálních absolventských triček. Všechny sjednocené a zároveň každé originál svého tvůrce :)

Šablony stačí nalepit na zvolené místo a hustou textilní barvou vybarvit. Šablona se dá používat opakovaně. Dokud lepí nebo ji děti neroztrhají. Nám stačilo na 20 člennou třídu 5 šablon.

Barva se snadno nanáší houbičkou. Jakmile vám základ zaschne můžete se pustit do malování detailů (oči, pusa,..)

Absolventská trička zabrala žákům tři hodiny výtvarné výchovy. Během poslední hodiny barvu zažehlovali a ozdobovali okrasnými kamínky či foliemi.

Jejich finální fotka vám napoví, proč mají na tričku žábu :)

Zdobená nákupní taška

Stejným způsobem jsme vytvořili i památeční tašku plnou podpisů dětí. Taková taška se může stát hezkou památkou pro paní učitelku.