Originální nákupní taška

IMG_20180404_155552_wm

Dnes si vytvoříme originální nákupní tašky pomocí samolepicích šablon na textil.

Materiál

Pro výrobu nákupních tašek budeme potřebovat:

Postup

Inverzní šablona

Samolepicí šablony dodáváme nevyloupnuté a to hlavně proto, že můžete výtvarně využít I vnitřní část šablony. Do plátěné tašky vložte karton aby vám barva neušpinila I druhou stranu. Opatrně sloupněte vnitřní část šablony a nalepte na tašku. Dolepte I ocásek a fousky. Přichystejte si černý sprej na textil. Zkuste si párkrát stříknout na papír ať víte z jaké vzdálenosti stříkat na tašku. Poté můžete začít nanášet barvu na tašku.

Barvou pokryjeme celou šablonu I okolí, které chceme tmavší. Barvu nechte uschnout. Nepohybujte taškou! Barva ze šablony by vám mohla stéct na tašku a dílo pokazit. Po zaschnutí stačí šablonu sloupnout a barvu z rubové strany zažehlit. Taška je hotová.

Klasická šablona

Druhou tašku vytvoříme pomocí druhé části šablony a razítka. Nejdříve si z pěnovky vyrobíme razítko. Pomocí tužky na pěnovku načrtneme jednoduchý motiv rybí kosti a vystřihneme ho.

Vystřiženou rybu nalepte na kousek kartonu. Razítko je hotové. Pomocí štětce naneste na razítko modrou barvu a obtiskněte jej na tašku.

Obtisky pokryjeme celou tašku. Po zaschnutí přilepíme na tašku šablonu a vybarvíme ji černou barvou na textil.

Barvu nanášejte štětečkem směrem z kraje šablony dovnitř aby se vám barva nedostala pod šablonu. Nechte důkladně zaschnout a sloupněte.