Malujeme putovní kamínky

Zaslechli jste pojem “putovní kamínky”? Nevíte o co se jedná? Možná jste již na nějaký malovaný kamínek při svých výletech narazili a nevíte co s ním.

Putovní kamínky jsou malované kamínky, které si můžete vzít pro radost domů a nebo poponést někam dál do světa. Jejich cestu můžete potom sledovat například na facebooku ve skupině “Kamínky”. My vám ukážeme jak a čím kamínky malovat, aby dlouho vydržely.

Materiál

Pro malování na kamínky budete potřebovat:

vse-k-navodu

Postup

  1. Nasbírejte kameny a důkladně je umyjte a osušte. Na malování kamenů jsou ideální akrylové barvy. (Doporučujeme kamínky natřít jednou podkladovou barvou, budou pak viditelnější). Na malování větších ploch použijte střední plochý štětec. Malované kameny nechte důkladně zaschnout.
  2. Jako další přijdou na řadu permanentní fixy a akrylové barvy s tenkým špičatým štětečkem. Pomocí nich se vám podaří malovat detailní obrázky. Na zadní stranu každého kamínku nezapomeňte napsat PSČ odkud kamínek pochází. Případně i odkaz na facebookovou skupinu, kde chcete kamínek sledovat. (Pozor si dejte při malování bílou fixou Centropen, má totiž jiné složení než ostatní barvy a je nutné ji po zaschnutí nalakovat).
  3. Při malování popusťte uzdu své fantazii a představujte si jak budou nálezci na váš kamínek reagovat. Na závěr kamínky pořádně zalakujte. My jsme použili akrylátový lesklý lak ve spreji. Dobře se s ním pracuje a nehrozí rozmazání barev jako u laku, který se nanáší štětcem. Lakování kamínků také pomůže aby se barvy nerozpustily a neohrozily přírodu.

Nyní stačí vyrazit na výlet a kamínky nachystat na nějaké bezpečné a zajímavé místo pro další nálezce. Příjemnou zábavu!

Galerie