Jak vyrobit sliz s pomocí aktivátoru

V našem prvním článku o výrobě slizu jsme si ukázali jak vyrobit sliz pomocí lepidla a jedlé sody. Dnes jsme si pro Vás připravili postup s využitím aktivátoru slizu. Jak se aktivátor používá? Jaká je jeho spotřeba? To vše se dnes dozvíte!

Materiál

K výrobě slizu budete potřebovat:

Postup

  1. Nachystejte si půl hrnku transparentního pva lepidla. Transparentní volíme proto, protože v něm lépe vyniknou třpytky.
  2. Lepidlo nalijeme do misky a přidáme pár kapek aktivátoru slizu. Dobře promícháme. Již po pár kapkách začne směs houstnout.
  3. Zkuste si sliz promíchat v ruce a přidejte aktivátoru podle potřeby. My přidali aktivátor ještě jednou po přidání třpytek, aby se sliz tolik nelepil na ruce. Na fotce vidíte jak málo jsme z aktivátoru spotřebovali. Základ slizu je hotový.
  4. Pokud chcete mít sliz voňavý přidejte pár kapek vůně do kosmetiky a mýdel. My jsme zvolili čerstvou tropickou vůni. Na navonění stačilo 5 kapek.
  5. Dále jsme přisypali červené třpytky. Vše důkladně promíchejte!
  6. Nakonec jsme přidali pár kapek zelené barvy do mýdel.

Sliz získal tu správnou barvu. I po obarvení se třpytky ve slizu krásně třpytí - to jen díky transperentnímu lepidlu. Věříme, že si výrobu slizu a hraní s ním užijete.

Galerie