Velikonoční vajíčka - rozkvetlá louka

Velikonoce lákají k malování vajíček. My Vám dnes ukážeme jak vytvořit na vyfouknutých vajíčkách rozkvetlou louku. Jaro přece znamená probouzení přírody a květy potěší oči každého koledníka.

Materiál

Postup

  1. Vyfouknutá vajíčka namalujte bílou akrylovou barvou a nechte dobře zaschnout, Pokud si ustřihnete spodní část z krabičky od vajíček, tak vám vznikne praktický stojánek, ve kterém mohou vajíčka schnout.
  2. Posca fixou malujte od jednoho konce vajíčka stébla trávy. Zkombinujte světle i tmavě zelený odstín.
  3. Z vatové tyčinky sundejte vatu. Vznikne vám nástroj na tečkování. Světle modrou a růžovou barvou natečkujte na vajíčko obrys květu. Přidejte i pár teček jen tak.
  4. Po zaschnutí udělejte tečky ve žluté barvě jako středy květů. Komu se líbí romantické motivy může v této fázi skončit a nechat vajíčka jen růžovo-modrá. Kdo chce barevnější verzi, pokračuje:)
  5. Pomocí párátka a fialové barvy vytvoříme trsy květů. Přidáváme červené, žluté a tmavě modré tečky. Na větší tečky udělejte menší v kontrastní barvě.
  6. Vyplňujte volná místa, aby vaše louka byla plná květů.

Tato rozkvetlá vajíčka potěší každého. Jsou příslibem jara a tepla. Můžete jimi vyplnit ošatku s dobrotami pro koledníky nebo je přidat do obyčejného osení.